A pécsi rendőrségi pszichológusnő gyilkosával a Riasztás készített interjút. A gördülékenynek kicsit sem mondható beszélgetésből főleg az derült ki, hogy már maga Péntek László sem tudja, hogyan is ölte meg az akkor 25 éves nőt, abban viszont még ma is makacsul hisz, hogy a bíróság hibát hibára halmozott.

Pár részletet kihagytak a dologból. Ezek a minősítő körülmények nem fedték a valóságot, és nem is hagyták, hogy ezt komolyabban kivizsgálják, csak valakire rá kellett húzni a vizes lepedőt.... Volt arról szó, hogy nagyon meg lett verve, meg harapdálva. Kértünk fogmintát, hogy valóban történtek-e ilyen dolgok, de nem történtek meg ezek sem. Nem vertem meg.

- mondta az interjúban.

A bíróság elsőfokon aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás miatt tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a férfit, vagyis Péntek soha nem szabadulhatott volna. A másodfokú eljárásban már Tuza Péter sztárügyvéd képviselte, és a Pécsi Ítélőtábla 2013. augusztusában 40 év fegyházra enyhítette a büntetését. 

Bár a riportból az nem derült ki, hogy védője Strasbourgig vitte volna az ügyét, Péntek folyamatosan erre célozgatott. Szerinte egyébként is ez a kiszabott 40 év kissé túlzás, fele ennyi idő alatt is képes lenne megváltozni.

Hát most emberéletről beszélgetünk... Nem tudok olyan reálisat mondani, de egy olyan 20 évet gondolnék, hogy az ember meg is tudjon változni. Azt szellemileg és fizikailag is kibírnám
 

- mondta.

Péntek László egyébként a nyomozás alatt nagyjából annyiféleképpen mesélte el a történteket, ahány kihallgatása volt.

Legutolsó verziója szerint ismerte a lányt, sőt szexuális kapcsolatuk is volt, és azért ölte meg, mert felbőszítette, hogy Bándy nem vállalja fel őt mások előtt.

Emellett az elsőfokú eljárás alatt végig kitartott. De aztán a sztárügyvéd meggyőzhette, hogy ez még viccnek is rossz, így Péntek a másodfokú tárgyaláson már azt állította, hogy a gyilkosság előtt soha nem találkozott a fiatal nővel. Az interjúban viszont megint azt mondta, hogy ismerte a rendőrségi pszichológust.

Az is nagyon befolyásolta a közvéleményt, hogy mi külön rétegből származtunk. Arra próbálták a hangsúlyt fektetni, hogy én egy ilyen bűnöző vagyok, ő meg felső rétegből való, és nem tudom, hogy ez honnan jött. Ismertük mi már egymást régebbről, de ezt nem akarták annyira elhinni.

- tette hozzá.

Bándy Kata 2012. július 7-én egy pécsi sörözőből ment haza, amikor Péntek követni kezdte. Miközben megpróbálta megerőszakolni, megfojtotta, holttestét pedig egy bokros árokba gurította. A rendőrségi pszichológust három nappal később gyerekek találták meg.