A 18 éves Katie Gilsenan elég dögös csajnak számít. Ha elmenne ön mellett az utcán, bizonyára ön sem feltételezné róla, hogy abból él, hogy lenyúlja más emberek holmiját. Pedig a valóság az, hogy három társával összesen 34 lakásba tört be, összesen 320 ezer fontnyi, vagyis közel 138 millió forintnyi értéket zsákmányolva.

A Sun szerint a lány „A Ninjának” nevezi magát a Facebookon, és adatlapján jellemzően az esti bulik előtt posztolt magáról erősen fülledt hangulatú szelfiket. A mindig csini ruhákban feszítő, kitetovált (bár rémes szemöldökű) Katie fényűző életviteléhez vélhetően nem kevés lóvéra volt szükség, de esze ágába sem volt megdolgozni érte. Helyette inkább szövetkezett három férfival, majd Anglia északnyugati részén rámolt ki velük egy csomó lakást.

A rendőrség szerint Katie-ék a különféle értékes cuccok mellett leginkább slusszkulcsokra utaztak, hogy aztán megfújják áldozataik autóját, majd klónozott vagy lopott rendszámtáblát szereljenek rájuk. Gátlástalanságukat jól mutatja, hogy több esetben még az elől hagyott karácsonyi ajándékokat is megfújták.

"Két család nagyon feldúlt volt, amikor felfedezték, hogy ellopták a becsomagolt ajándékokat a karácsonyfa alól"

– nyilatkozta Nigel Rigby nyomozó.

A rendőrség 2014 szeptemberében kezdett nyomozni a tolvajok után, mert North Cheshire, Wigan, Bolton és St Helens körzetében feltűnően sok és rendkívül hasonló betöréses eset történt. A bandatagokat végül decemberben fogták el. A Daily Mail által közzétett rabosítási fotó alapján Katie-t különösen rosszul érintette a dolog. 

Pedig akkor még nem is tudta, hogy példásan szigorú büntetés vár rá. A betörések miatt a bíróság három év börtönre ítélte. Három társát ugyancsak bűnösnek találták. A 29 éves Kevin Andrews hat év, a 23 éves Kyle Andrews öt év és két hónap, a 27 éves Simon Bosworth pedig öt év és négy hónap börtönt kapott.