A fiatal nőt elásott holttestét a zenész birtoka melletti szántásban találták meg. A Bors szerint Lagzi Lajcsi családja alaposan megdöbbent a hír hallatán. Elképzelni sem tudták, hogy egy halottól pár száz méterre töltik a mindennapjaikat.

December harmincadikán megjelentek itt a rendőrök, megálltak Lajcsi birtoka szélénél. Biciklivel mentem utánuk, hogy lássam, mi történt. Bár nem en­gedtek közel, hallottam, hogy egy fiatal nő testét találták meg a földben. Elásták, de nem túl mélyre, így ke­rül­hetett elő. A falusiak azt pletykálják, hogy egy győri nő lehet, akit ismeretlen szlovákok ástak el... Akárki volt, sokkoló ez az egész, ebben a fa­luban eddig a legnagyobb bűneset az volt, amikor elloptak két disznót, de azokat este már vissza is adták a gazdájuknak, mert nagyon hamar lebuktak

– mondta el a falu egyik lakója.

Az előzetes letartóztatásban lévő Lagzi Lajcsi családja a Borstól értesült a hírről. Ügyvédjükön keresztül annyit mondtak, nagyon megdöbbentek a hír hallatán, elképzelni sem tudták, hogy egy halottól pár száz méterre töltik a mindennapjaikat.

A rendőrség pénteken reggel közleményt adott ki a halálesettel kapcsolatban. Ennek alapján a nő holttestét tavaly december 30-án egy komáromi férfi találta meg Mocsa közelében. Miután az orvos a helyszínen megállapította, hogy idegenkezűség okozta a halálát, emberölés miatt indítottak nyomozást.

Másnapra a nyomozók azonosították az elhunytat. A rendőrök kiderítették, hogy az áldozatot a Győri Rendőrkapitányság kereste eltűntként. A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek során feltérképezték a sértett életvitelét, utolsó napjait. A beszerzett információk alapján a rendőrök 2016. január 6-án előállították és gyanúsítottként hallgatták ki az asszony férjét, a 45 éves tatabányai B. Róbertet. A férfit Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Update:

A bíróság a 36 éves tatabányai férfit 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A Velvet információja szerint B. Róbert részleges beismerő vallomást tett és csütörtökön a rendőrökkel ment ki ahhoz a gödörhöz, ahol felesége holttestét megtalálták.

A házaspár egyébként Ácson élt, de R. Barbarát a Győri Rendőrkapitányság körözte eltűntként.

Védencem részleges beismerő vallomást tett szerdai kihallgatásán és együttműködik a hatóságokkal. Arra vonatkozóan, hogy mikor és hogyan történt a gyilkosság még nem nyilatkozott

– mondta a Velvetnek B. Róbert ügyvédje, Csikós Lajos.