A 41 éves S. József még 2014 májusában ölte meg élettársát és ismerősét Érden. Addig ütötte őket egy fejszével, amíg eszméletüket vesztették, majd rájuk gyújtotta az házat. A férfival szemben a Pest Megyei Főügyészség most különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat.

A vádirat szerint S. Józsefnek nem volt munkája, és prostituáltként dolgozó élettársa pénzéből élt. Akkoriban napi rendszerességgel fogyasztották a „Zene” fantázianevű új pszichoaktív anyagot. A nyugdíjas áldozatot mindketten ismerték, a nő egy darabig együtt is élt vele. Az asszony ugyan visszaköltözött a vádlotthoz, de amikor le voltak égve, többször felkereste az idős férfit, hogy pénzt szerezzen tőle. Így történt 2014 májusában is.

S. József a gyilkosság napján az esti órákban ment élettársa után az érdi házba, majd éjszakába nyúlóan veszekedett a nyugdíjassal. A vita során a vádlott előbb az ismerősét, aztán az élettársát támadta meg: egy fejszével ütötte a lábukat, fejüket és testüket. Miután eszméletüket vesztették, a férfi több ponton felgyújtotta a házat, hogy eltüntesse a nyomokat, majd az ablakon keresztül elmenekült.

A rendőrség megállapította, hogy az idős férfi szén-monoxid mérgezés, míg a nő az elszenvedett sérülések miatt vesztette életét. Hamarosan a feltételezett tettes személyére is fény derült: a rendőrök két napon belül elfogták és őrizetbe vették S. Józsefet. A férfival szemben a Pest Megyei Főügyészség most különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérve rá. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.