Szexuális zaklatás miatt pénzbüntetésre ítélte a bíróság Bikram Choudhuryt. A Bikram-jóga kitalálójának több mint 924 ezer dollárt (átszámítva csaknem 267 millió forintot) kell kifizetnie egykori alkalmazottjának.

Choudhury aligha ússza meg ennyivel: a 25-ei ítélet után ma, 26-án az is kiderülhet, hogy a pénzbüntetés mellett letöltendőt kap.

Az ügy felperese Minakshi Jafa-Bodden. Az indiai ügyvédnő Choudhury kedvéért költözött át az Egyesült Államokból 2011-ben, és fiatal lánya is a jógaembernek dolgozott. Csakhogy a férfi a lányhoz is úgy közeledett, ahogy a lány nem akarta, és amikor 2013-ban elkedzett utánajárni Choudhury zaklatós múltjának, a férfi kirúgta.

Carla Minnard, a lány ügyvédje a tárgyalás után elmondta a sajtónak: nagyon örülnek az ítéletnek, főleg azért, mert nem Bodden az egyetlen sértett: Choudhury másokat is zaklatott – ráadásul az áttelepült ügyvédnőt és lányát kiutasíttatással és megölésükkel is fenyegette.

És ha ezen a tárgyaláson túl van, Choudhurynek még mindig van néhány ugyanilyen, vagy még durvább ügye a bíróság előtt: több női alkalmazottja állítja, hogy megerőszakolta őket. Ő viszont továbbra is ártatlannak vallja magát.

(NY Daily News)