A 40 éves T. Gábor 2013 decemberében különösen vérfagyasztó módon ölte meg lakótársát. Egy tőrkéssel vágta ki a férfi szemét, majd többször mellkason, szíven és hason szúrta. A gyilkosságot követően aztán egy hentesbárddal csonkította meg áldozata testét. A végtagjait a ház mögötti garázssornál ásta el, majd kidobta a holttestet az ablakon, és azt is elföldelte – számolt be a Kisalföld.

A vádirat szerint T. Gábor szívességi lakáshasználóként élt együtt P. J. I.-vel, de 2013-ban megromlott a kapcsolatuk, ezért sokat marakodtak. A tulajdonosnál a hangoskodás verte ki a biztosítékot, míg a vádlott későbbi áldozata alkoholizmusára és igénytelenségére panaszkodott. Közös hajlékuk állítólag bélsárral volt szennyezett és elviselhetetlen volt a kosz. Egy idő után T. Gábor is elvesztette állást, ezért inni kezdett. A gyilkosság napján, 2013. december 15-én szintén részegen érkezett haza.

T. Gábor egy darabig magában beszélt, majd bement a sértett szobájába és megütötte. A lakásban volt P. J. I. serdülő fia is, aki azonban a kiabálást hallatán megijedt, ezért elmenekült. A vádlott ezután a nyakánál fogva szorította a falhoz áldozatát, a magához vett fanyelű késsel eltávolította a bal szemét, majd többször mellkason, szíven és hason szúrta, valamint a nyakát is megvágta. A férfi az átható erejű szúrásokat még életében szenvedte el. Miután belehalt sérüléseibe, T. Gábor a tőrkéssel és egy hentesbárddal kaszabolta össze a holttestét. 

Az orrát levágta, az ajkát megcsonkította, az álla alatt a nyakát megvágta, a hasüreg felnyitását követően a máját, hasnyálmirigyét, mellékveséjét, lépét eltávolította, végtagjait levágta.

A következő napokban a gyilkos egy szemeteszsákba tette, majd a társasház mögötti garázssornál ásta el áldozata végtagjait, illetve gödröt ásott a holttest elhantolásához. Pár nap múlva az egyik barátja – az időközben elhunyt másodrendű vádlott –jelenlétében csomagolta be a holttestet. Azt viszont ketten sem tudták felemelni, ezért jobb híján kidobta az ablakon. A holttestet közös erővel húzták a korábban kiásott gödörhöz, ahol T. Gábor elföldelte, és gallyakat helyezett a „sírra”.

A brutális gyilkosság miatt a Tatabányai Törvényszék csütörtökön életfogytiglanra ítélte a vádlottat, aki legkorábban 25 év múlva szabadulhat.