Újabb vérfagyasztó részletek láttak napvilágot Gyulchekhra Bobokulova esetéről, akit azután fogtak el a rendőrök, hogy hétfőn egy levágott gyerekfejjel a kezében kiabált egy észak-nyugat moszkvai metró állomás előtt. Az üzbegisztáni nő azt állítja, a fejében lévő hangok mondták neki, hogy öltsön hidzsábot, imádkozzon, és ölje meg a gondjaira bízott 4 éves kislányt – írta a Sun.

Mint kiderült, Gyulchekhra Bobokulova a gyermekágyában fojtotta meg Nastya Meshcheryakovát, majd egy konyhakéssel vágta le a fejét, amit egy nejlonzacskóban vitt magával, miután felgyújtotta a szülők otthonát. Később aztán állítólag Allah akbar-t kiabálva lóbálta a fejét az utcán.

Letartóztatását követően az asszony bilincsben vezette el a rendőröket a kiégett lakáshoz, ahol megtalálták a kislány torzóját. Az utcán egy csomó dühös ember sereglett köré, és olyasmiket kiabáltak neki: megérdemelné, hogy letépjék a fejét.

A gyilkos bébiszitter az egyik verzió szerint azért kattant be, mert két hónapja megtudta, hogy miközben ő Moszkvában dolgozott, férje új családot alapított Üzbegisztánban. A férfi állítólag felajánlotta neki, hogy még lehet a második felesége, de nem igazán tetszett neki az ötlet. Az orosz sajtóban megjelent másik elmélet szerint viszont szörnyű tettét az válthatta ki, hogy kiderült, tádzsikisztáni szeretője valójában már házas.

Bobokulova a hírek szerint mindenben együttműködött az orosz hatóságokkal.

Eleinte úgy tűnt, hogy őrült, de aztán belegyezett, hogy együttműködik a rendőrséggel

– közölte egy hatósági forrás.

A meggyilkolt kislány tanulási nehézségekkel küzdött, és nem tudott járni. Édesanyja teljesen összeomlott a brutális gyilkosság hírétől. Amikor megtudta, hogy a bébiszitter levágta gyermeke fejét, eszméletlenül csuklott össze, ezért kórházba szállították. A család egyik barátja azt mondta, hogy Bobokulova egy kicsit furcsán viselkedett az elmúlt napokban, de a szülők a fáradtságnak tudták be a dolgot. 

A tragédia egész Moszkvát megrázta. Az együttérző helybéliek virágokkal és gyertyákkal fejezték ki részvétüket a gyászoló családnak.