Azt írja a Katasztrófavédelem a honlapján, hogy a nap folyamán több budapesti helyszínre hívták a hivatásos tűzoltókat, mert mindenfelé lógó, meglazult, vagy már lehullott épületelemek veszélyeztették a járókelőket. Ennek oka a viharos szél. 

Ízelítőül:

  • Az V. kerületi Garibaldi utcában vakolat hullott az utcára - a fővárosi hivatásos tűzoltók létraszert telepítenek meg, melyről eltávolíthatják a további, még lógó vakolatdarabokat.
  • A VII. kerületi Dob utcában, a Hársfa utcai kereszteződés közelében cserepek lógnak egy épület tetőzetéről. A fővárosi tűzoltók ugyancsak létraszerről távolítják majd el a veszélyessé vált cserepeket.
  • A 12. kerületi Csaba utcában, márványlap esett a földre egy ház faláról - a tűzoltók átvizsgálják az épületet, további veszélyes darabokat keresve.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint az ország északnyugati részén van posztunk írásakor citromsárga riasztás az erős szél miatt. A bajt egy mediterrán ciklon okozza, de az előrejelzések szerint számottevő csapadék eztán inkább csak a középső országrész északi felében (a főváros igen tág környezetében) valószínű. Délután az északi hegyvidéken is havas eső, havazás válthatja fel az esőt, de újabb, pár centiméteres hóréteg jó eséllyel csak itt fog kialakulni. A szélről szólva még: északnyugatról fúj, éjfélig a Dunántúl északkeleti felén és Budapest környékén viharos (65-70 km/h körüli) lökések kísérhetik.

Részletes figyelmeztető előrejelzést itt olvashat.