Három évvel tovább kell börtönben maradnia a kaposvári trafikos gyilkosnak, a Pécsi Ítélőtábla szerdán

másodfokon 25 év fegyházbüntetésre ítélte azt a 19 éves férfit, aki 2015. áprilisában halálra szurkálta az egyik kaposvári dohánybolt eladóját.

B. Péter először csak azt tervezte, hogy kirabolja az üzletet, hogy végre el tudjon költözni szüleitől. A trafik 21 éves eladója ellenkezés nélkül odaadta a sántosi férfinak a pénzt, B. Péter viszont meggondolta magát, és hogy a lány ne tudja értesíteni a rendőröket, megölte.

A férfi 23 ezer 400 forintot vitt el az üzletből, amit kulcsra zárt és elmenekült. A lányt végül a dohánybolt tulajdonosa találta meg, de az eladó olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentők már nem tudtak segíteni rajta.

A gyilkosság után B. Péter eredetileg az tervezte, hogy több dohányboltot is kirabol, de mindenhol nagy volt a forgalom, ezért végül letett erről. A Városligetbe ment, ahol a konyhakést egy patakba dobta, a véres munkaruhát pedig egy bokorba rejtette. A rendőrök másnap hajnalban a kaposvári kórházban fogták el, ahová egy ambuláns műtétre ment.

A sonline.hu azt írja, hogy a férfi a szerdai tárgyaláson azt állította a bírónak, ha nem kapják el, biztosan feladta volna magát. Az első fokú ítélet után pedig azért fellebbezett enyhébb büntetésért, mert még vannak céljai az életben. A másodfokú ítélet jogerős.