A Sun szerint a három nő Bulawayo városában vett fel egy stoppost az autójába, de nem jófejségből, hanem azért, hogy megerőszakolják és begyűjtsék a spermáját. Az anyagra egy vudu szertartáshoz lehetett szükségük.

Szegény fickó eleinte még nem sejtette, hogy a nők mire készülnek. Csak akkor eszmélt rá, hogy valami nem stimmel, amikor észrevette, hogy letértek a megbeszélt útvonalról. A trió egy kietlen területen parkolt le az autóval, majd mindannyian megerőszakolták a férfit. A rendőrség szerint az egyik nővel kotont kellett használnia, a többiek viszont védekezés nélkül szexeltek vele. Ezután begyűjtötték a spermáját, és kidobták az útra.

A helyi rendőrség egyelőre nem közölte, hogy mi volt a nők indítéka, de az országban 2011 és 2012 között több hasonló eset történt, ami magyarázattal szolgálhat a történtekre. Az akkori támadások szintén spermaszerzésre irányultak, a céljuk pedig az volt, hogy a férfiak magját szerencsehozó vudu szertartásokhoz használják fel. Az áldozatokat jellemzően elkábították, vagy fegyverrel fenyegették, szexuális vágyfokozókat adtak nekik, majd megerőszakolásukat követően magukra hagyták.

Három nővérrel és egyikük pasijával szemben 2011 novemberében emeltek vádat, mert elraboltak egy stoppost, hogy begyűjtsék  a spermáját. A Nhokwara testvéreket egy balesetet követően vették őrizetbe. A rendőrök 31 használt kotont találtak az autójukban.