Közösségi oldalon, levélben, telefonon és személyesen is szerelmet vallott egy 39 éves szegedi férfi a békéscsabai nőnek, a zaklatás hónapokon át zajlott, 2015. júniusától. 

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015 júniusától kezdődően egy közösségi oldalon próbálta megszerezni a nő telefonszámát, ezért a barátnőinek írogatott. Mivel a számhoz nem jutott hozzá, előbb postán küldözgetett neki leveleket, majd személyesen dobta be írásait a nő postaládájába. Így sem járt sikerrel, ezért a nő édesapjának a telefonjára küldött üzeneteket, és a nő háza előtt várakozott. Amikor összetalálkoztak, a nő közölte vele, hogy semmilyen formában nem akar vele kapcsolatba lépni, és hagyja őt békén. A nő  feljelentést tett – áll a rendőrség közleményében.

A félelmetes történet itt még nem ért véget, ugyanis a rendőrség közleményéből kiderül, hogy a férfit, akit G. Csabának hívnak, nem először jelentette fel a nő. A 39 éves férfi beismerő vallomást tett és elmondta,

hogy szerelmes a nőbe, akit feleségül szeretne venni. Mivel a sértett már korábban is feljelentette, ezért a férfi tudta, hogy erre semmi esélye nincs. De elmondása szerint ennek ellenére még reménykedett abban, hogy kapcsolat alakulhat ki közöttük, ezért kezdte el újra keresni a nőt.

Kihallgatásán azt állította, hogy sajnálja a történteket és megígérte: többször nem fogja zaklatni a nőt. 

G. Csabát 4 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság emellett a sértett sérelmére korábban elkövetett zaklatás miatt a vádlottal szemben jogerősen kiszabott 6 hónap felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős.