Tracy Elise Arizonában alapította az Istennő templomát (neo-Tantra templom). Főpapnőként kézrátételes gyógyítással, spirituális módszerekkel próbált segíteni a páciensein. A nő phoenixi templomában fogadta a híveit 2008 és 2011 között,

csak aztán kiderült, hogy központ inkább hasonlított egy bordélyházra, mint egy vallási közösségre.

A nőt a március eleji tárgyalásokon 22 vádpontban találták bűnösnek, többek között pénzmosásban. Április 8-án vonulhat börtönbe– írja a Daily News

Elise adományokért cserébe némi ellenszolgáltatást nyújtott. Semmi extrára nem kell gondolni, egy kis prosztata masszázs, ilyesmi. A Phoenix New Times még 2011-ben –mikor a rendőrség lebuktatta a szervezetet – egy konkrét esettel illusztrálta, hogyan dörzsölte egy Aphrodité nevű papnő a fény pálcáját. Na jó, nevezzük nevén a dolgokat, Aphrodité bizony megfogta a gyógyulni vágyó férfi péniszét, aki egyébként szintén a templomban dolgozott. A papok és papnők között egyáltalán nem volt szokatlan, hogy egymást kezelték, hogy feltöltődjenek és megtalálják az egyensúlyt. Tényleg. 

A prosztata a férfi szent pontja. Voltak ott olyan dolgok, amiket ki kellett engednem. 

– mondta a kezelt férfi. 

Tracy Elise komoly traumákon átesett emberekkel foglalkozott, a kliensei között korábban szexuálisan bántalmazottak is akadtak. A maga módján akart segíteni, amihez hozzátartozott a fizikai kontaktus és a nemi szervek érintése. 

A hitünk és vallásunk szerint a testünk maga a templom. Megszenteljük a testet, amihez olykor hozzátartoznak a nemi szervek. Biztos vagyok benne, hogy hozzátartoznak. 

– mondta az elítélt nő az AZ Centralnak a tárgyalás után. 

Bár Tracy Elise adományként hivatkozott a kezelések után elfogadott pénzre (200 és 600 dollár között mozgott az összeg), az ügyész elutasította a megnevezést, szerinte igenis fizettek a hívek az intim masszázs után, és nem ezt hívják adománynak. Elise április elején kezdi letölteni a büntetését.