Fegyveresek támadtak az elefántcsontparti Grand Bassam tengerpartján pihenő emberekre. A környékbeli hotelekben állítólag telt ház volt, rengeteg helyi lakos és turista akarta a tengerparton átvészelni a hőséget. 

Az első hírek szerint hatan veszítették életüket, más források szerint pedig már 15 áldozat van, közülük öt európai. A CNN azt írja, hogy az egyik áldozat egy gyermek, de az illetékesek nem árulták el, hogy csak megsérült vagy életét vesztette a támadásban. 

Én hét halottat láttam. A támadók pedig négyen voltak. Éppen úsztam, amikor az egész elkezdődött, és elfutottam

- nyilatkozta  Dramane Kima, az egyik szemtanú, aki felvételt is készített a holttestekről, és ezt meg is mutatta a Reuters munkatársainak. 

Az Ivorian Connection információi szerint a lövöldözés a Koral Beach szállodában kezdődött, és innen mentek tovább a támadók. Egy szemtanú szerint a fegyveresek hajókon érkeztek, és onnan nyitottak tüzet. A hadsereg kiürítette a tengerpartot. 

Egyelőre nem tudni, ki a felelős a támadásért, de több helyen is azt írják, hogy a fegyveresek fekete símaszkot viseltek, és Allah nevét kiabálták.  

Grand Bassam 40 kilométerre található az ország legnagyobb városától, Abidjantól, a gyarmati időkben ez volt a főváros, és ez az ott élő külföldiek kedvenc üdülőhelye. Az elmúlt hónapok eseményei után a politikai elemzők felvetették, hogy Elefántcsontparton is számolni kell azzal, hogy a terroristák turistákra támadnak majd. 

A helybeliek egyre több felvételt töltenek fel a közösségi oldalakra a helyszínről, de ezeket csak ERŐS IDEGZETŰEK nézzék meg!