A nol.hu szerint a 37 éves külföldi nő a múlt héten Budapesten, a XII. kerületi Böszörményi út egyik irodaháza előtt esett össze. A mentők agyvérzésére gyanakodtak, de csaknem 4 órán keresztül hurcolászták a fővárosi kórházak között, mire megtalálták azt a helyet, ahol megfelelő ellátást kaphatott.

Az asszony végül a Szent Margit kórház került, ahol sikeresen esett át egy beavatkozáson, nem sokkal később azonban életét vesztette. Az Országos Mentőszolgálat az eset kapcsán csak annyit közölt:

"a betegátadás jelentősen elhúzódott."
 

Update: A mentőszolgálat hétfőn a Facebook oldalán közölte, hogy a nol.hu cikke valótlanságokat állít:

A Népszabadság ma megjelent, egy múlt heti betegellátásról szóló cikke valótlanul állítja, hogy "Órákig hurcolászták a budapesti mentők a nőt, mire találtak kórházat, és ott meghalt". A valóság az, hogy a beteget a mentők a szükséges helyszíni ellátás után egyenesen az őt felvevő gyógyintézetbe szállították. A segélyhívás 14:32-kor érkezett, a beteg a helyszíni beavatkozások után 15.30-kor megérkezett az átvevő kórházba, így valótlan és félrevezető a cikk azon állítása is, hogy "a 37 éves nő esélyeit rontotta, hogy órákat töltött a mentőautóban". A beteg állapotáról, az ellátás elemeiről természetesen nem adhatunk részletes tájékoztatást, az azonban elmondható, hogy a mentők a helyszínen és később a kórházi személyzettel együtt is elszántan harcoltak a beteg megmentéséért