Egy skót férfi annyira nem tudott mit kezdeni azzal, hogy szakított vele a barátnője, hogy egykori közös otthonukban kalapácsot ragadott, és többször fejen ütötte vele. A Neil Matthews nevű férfi 34 éves, és egyelőre úgy néz ki, a hónap végén elítélik tettéért. (Ha róla, illetve a nő fejsebéről valamiért képeket szeretne nézni, itt lehet.)

Sokat fog kapni: többször is megütötte Victoria nevű, egykori szerelmét (aki hivatását tekintve dadus), akinek fejsebét tizenkét kapoccsal fogták össze. Azért találkoztak a lakásban, ahol most már csak a férfi él, hogy megvitassák különválásuk részleteit, illetve megtárgyalják, kinek mi jut életközösségük felbomlása után.

Semmi ilyesmire nem számítottam, de eddig mindig vittem magammal valakit, ha vissza kellett mennem a házba. De most késésben voltam. Veszekedtünk, és amikor kimentem a konyhából, hallottam, hogy motyog valamit, és a szemem sarkából láttam, hogy előhúz egy kalapácsot. Olyan gyorsan jött, és kíméletlenül rám támadt. A fejemre ment, azt ütögette. 

A nő szerencséje volt, hogy nem ájult el. Arra koncentrált, hogy túlélje a helyzetet, folyamatosan sikoltozva védte magát, mígnem ki tudott szaladni a házból. Beszállt a kocsijába, biztonságos távolságba menekült, és egy buszmegállóba húzódva felhívta új partnerét, aki azt javasolta, menjen a szülei házához. Így tett, oda közben kihívták a rendőröket és a mentőket.

Az egyébként videojáték-készítéssel foglalkozó férfi közben azzal védekezett a rendőrségen, hogy először a 29 éves nő támadta meg, de annyiféle dolgot vallott, a kihallgatásán pedig a nő annyira következetes és életszerű beszámolót adott elő, hogy a rendőrség végül nem neki hitt. Már csak azért sem, mert az utóbbi két évben folyamatosan zaklatta egykori szerelmét, a közelmúltban pedig beismert egy súlyos testi sértést.

 (Forrás: Daily Record)