A nő még 2014. július 9-én a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról sétált ki egy újszülött kislánnyal, akit aztán a rendőrök az asszony szombathelyi lakásában épségben találtak meg. Később az is kiderült, hogy a nőt unokatestvére is segítette, aki a kórházban ápolóként töltötte gyakorlati idejét.

A Szombathelyi Járásbíróságon a nőt és rokonát első fokon 7 év börtönbüntetésre, harmadik társukat pedig 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték szerdán.

A nőt és unoktestvérét személyi szabadság megsértésének bűntettében, és családi jogállás megsértése bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek, a harmadik vádlottat hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt ítélték el, írják a Vas Megyei Főügyészség közleményében.

Korábban több lap is arról írt, hogy az asszony nem sokkal a csecsemőrablás előtt elvetélt. A Vas Népe szerint, miután elrabolták a babát, SMS-ben megírta külföldön dolgozó párjának, hogy megszületett a gyerekük. A nő annyira eltervezett mindent, hogy lakásában több csecsemőholmit is találtak a rendőrök.