Kalasnyikovval kezdett lövöldözni egy férfi szerda reggel a kiskunhalasi ügyészségen, írja az atv.hu. A fegyveres állítólag azt az ügyészt akarta megölni, aki korábban a férfi ügyében írta a vádiratot.

A férfit a biztonsági kapunál feltartóztatták, ott több sorozatot is a levegőbe lőtt. A biztonságiak lefegyverezték a támadót, aki az intézkedés közben eszméletét vesztette.

A Velvetnek a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője nem cáfolta a hírt, de írásos megkeresést kért.

A halasmédia.hu úgy tudja, hogy a jánoshalmi férfi korábban már rendszeren fenyegette dr. Téglás Péter vezető ügyészt, akire rá is lőtt szerda reggel, de a golyók célt tévesztettek, senki sem sérült meg.

Egy nő éppen a bíróságon ült egy tárgyaláson, amikor lőni kezdtek, írja a Facebookon.

A mai napon tárgyalásra kellett mennem, a Kiskunhalasi Bíróságra,bent vagyunk a tárgyaló teremben...majd hirtelen,egy lövés,majd lövések sorozata hallatszik,és kiabálás,mi a tárgyaló teremben a bírói asztal mögé bújtunk,,ajtó bezár..félelem...telefonálás...rendőrök ellepték a Bíróság épületét,,egy elmebeteg ember "kalacsnyikoval ak-47" elkezdett lövöldözni....ilyen világban élünk?!

Frissítés: Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a fegyveres férfit a kiérkező rendőrök fegyverezték le és az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg. A férfit azonban rendőri kísérettel a mentők kórházba vitték.

A halasinfo.hu-nak Téglás Péter főügyész a támadás után azt mondta, hogy a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek.

Frissítés2: A főügyész alig negyedórával a támadás után az ATV riporterének már mosolyogva mesélt a facebookos barátjáról, aki le akarta lőni.