A LAist szerint szombat délután túrázók tettek bejelentést a rendőrségen, hogy a Griffith Parkban lévő Bronson kanyon egyik ösvénye mellett egy emberi koponyára bukkantak. A hatóságoknak egyelőre fogalmuk sincs, hogy kié lehet a fej, és hogy került oda.

A rendőrök a Hollywood felirathoz vezető ösvénytől 400 méterre akadtak rá a rejtélyes koponyára, amihez kötelek segítségével ereszkedtek le. Az első vizsgálatokból csak annyi derült ki, hogy néhány éve heverhetett ott. A területen kutyás keresést indítottak, hátha az elhunyt többi testrészét is sikerül megtalálni, ami nagyban megkönnyítené az azonosítását. A koponyát vizsgáló halottkém azt mondta, legalább egy hétre lesz szükség az illető nemének és életkorának meghatározásához.

A gazdátlan emberi fej érthető módon komoly aggodalommal töltötte a népszerű kirándulóhelyen megforduló embereket. 

Többnyire pumáktól, prérifarkasoktól és csörgőkígyóktól szoktam parázni – olyan dolgoktól, amiket általában látni, nem pedig egy emberi koponyától vagy ilyesmitől. Ez igazán ijesztő

– mondta az ABC7-nek egyikük, Cassandra Orzet.

Olyanok is akadtak, akik úgy vélték, a kanyon ideális helyszín egy holttest eltüntetéséhez. 

"Elég nehéz terep, tele van bokrokkal és cserjékkel. Tudod, ha egyszer letérsz a kitaposott ösvényről, bármi megtörténhet"

– keltette a feszültséget egy másik kiránduló, Paula Mindays.

Félelmük egyébként nem teljesen alaptalan, hiszen a Bronson kanyonban 2002-ben már találtak egy levágott emberi fejet. A nyomozás megállapította, hogy Hervey Medelliné volt, akit a szobatársa, Gabriel Campos Martin darabolt fel. A tettest a bíróság tavaly életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte.