A Daily Mail szerint a terroristák rejtett kamerával figyelték meg a belga nukleáris fejlesztési program igazgatóját. A gyanú szerint el akarták rabolni a szakembert, mert eredetileg atomerőművek megtámadását tervezték. 

A merénylők összesen 12 órányi videót rögzítettek. A felvételeket egy rendőrségi rajtaütés során foglalták le egy brüsszeli lakásból a párizsi támadásokkal összefüggésben. A terroristák tervéről már februárban értesültek a hatóságok, de akkor még nem hozták nyilvánosságra, hogy a Bakraoui testvérek állnak mögötte. Harmadik társukkal együtt ők követték el a keddi brüsszeli robbantásokat. A hírek szerint a merénylők egy bokorban rejtették el a kamerát, amit később ketten vittek magukkal egy lekapcsolt lámpájú autóval.

A 31 halálos áldozatot követelő brüsszeli terrortámadások után a belga nukleáris létesítményeknél azonnal fokozott biztonsági intézkedéseket rendeltek el. A Tihange-ban és Doelben lévő atomerőművet kedden teljesen kiürítették. A terrorveszély miatt Magyarországon is szigorítottak a biztonságon. A Paksi Atomerőművet a TEK kiemelten védi.