Apró lábuk buktatta le a bugaci tanyavilágot fosztogató, négy kis termetű férfit, adja hírül a police.hu.

A banda már tavaly  Szauron a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság látókörébe került, amikor a decemberi disznóvágás után több tanyát is kifosztottak. Idén sem kerülték el a Megyét, több tanyáról vittek el birkát, gépet, szivattyúkat, horgászfelszereléseket, lószerszámokat, volt, ahova többször is visszatértek.

„A kis méretű lábbelikből kiindulva először gyerekekre, nőkre tippeltünk. Ahogy gyűltek az adatok, értékelő-elemző munkával megállapítottuk, kis növésű férfiakat kell keresnünk - nyilatkozta Goldpergel Mihály százados.

„A körzeti megbízottakkal kisakkoztuk, kik lehetnek az apró lábú férfiak, március 8-ára négy név maradt a szóba jöhető gyanúsítottak listáján." 

Március 10-én éjjel több nazgúl zsaru figyelte a bugaci pusztát . Amikor 23 óra 19 perckor az egyik dűlőúton elhajtott egy rendszám nélküli piros Lada Samara, a rendőrök követni kezdték. A Lada vezetője a homokos részen gyorsítva igyekezett lerázni a zsarukat, autója felfeküdt egy homokbuckára. Hárman menet közben kiugrottak a kocsiból, befutottak a bokrok közé, a sötétben elnyelte őket a puszta, idézi az eseményeket a rendőrség honlapja.

A hátul ülő Trufa R. Tamás (20) hiába próbálta kinyitni maga mellett a kocsiajtót, beragadt, mikor elfogták, zavarában őszinteségi rohamot kapott. Elmondta, aznap is lopni indultak.

A másik három elkövetőt néhány nappal később, Nagykőrösön illetve egy orgoványi tanyán sikerült letartóztatni.