A New York Daily News szerint a gyilkosság miatt körözött Javier Pablo Alemant egy ohiói rendőr állította meg, mert az autópályán sétált. Amikor azonban felszólította, hogy tegye a kezét a rendőrautó csomagtartójára, előrántott egy jókora kést, majd artikulálatlan hangon üvöltözni kezdett: „ölj meg, ölj meg!”.

Az álnéven bemutatkozó dühöngő nem sok lehetőséget hagyott Josh Hilling számára. Mivel úgy ítélte meg, hogy veszélyben forog a testi épsége, szolgálati fegyverével lelőtte őt. A rendőr testkamerás felvételen látható, hogy Javier Pablo Aleman ugyan a földre csuklott, de hamarosan feltápászkodott, és tovább folytatta az ordibálást, miközben kiment az autók közé az útra.

Idővel szegény rendőrnél is elszakadt a cérna. Hiába kérte, hogy feküdjön a földre, a gyanúsított fenyegetően viselkedett, és egyfolytában azt hajtogatta, ölje meg. Josh Hilling egy ponton már annyira ideges volt, hogy egyenesen azt kiabálta:

"Dobd el azt a kibaszott kést!"

Közben több rendőr is a helyszínre ért, de férfi még ekkor sem volt hajlandó megadni magát, ezért egy bénítófegyverrel terítették le, aztán megbilincselték. Az ügyészek szerint az a kés lehetett nála, amivel két héttel korábban halálra szúrta az 51 éves Victor Adolfo Serranót a mintegy 800 kilométerre lévő Baltimore megyében, de a bizonyossághoz még várják a DNS-vizsgálat eredményét.

A jelenleg is a kórházban lábadozó gyanúsítottal szemben gyilkossági kísérlet gyanújával indult eljárás az autópályás incidens miatt .