A Mirror szerint a területről egymás után két írónőnek veszett nyoma, ami akárhogy is nézzük, felettébb rejtélyesnek tűnik! Helen Bailey és Natalya Shieff eltűnéséről 24 órán belül érkezett bejelentés a brit rendőrségre. Mint kiderült, alig 25 kilométerre laktak egymástól. A rendőrök nagy erőkkel keresik őket, de eddig nem akadtak a nyomukra.

A 38 éves Natalya Shieff-et vasárnap délután látták utoljára, amikor távozott egy hatfieldi edzőteremből. A rendőrség ugyanezen a napon jelentette be, hogy az 51 éves Helen Bailey-t is eltűntként keresik. Neki egy héttel korábban, április 11-én veszett nyoma. Barátai azt mondják, Boris nevű tacskójával indult sétálni roystoni otthonából, de azóta semmit nem tudnak róla. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy Kentbe, Northumbriába vagy Londonba utazott. 

Helen Bailey egyébként már korábban is szerepelt a hírekben. Férje 22 év után házasság után, 2011 februárjában egy barbadosi nyaralás során fulladt a tengerbe, amiről az asszony tavaly „When Bad Things Happen In Good Bikinis” címmel írt könyvet.

A Hertfordshire-i rendőrség azt kérte, aki látta valamelyik írót, vagy információkkal rendelkezik a hollétükről, mielőbb tegyen bejelentést náluk.