A 19 éves B. M. M. 2014 nyarán Budapesten, a Harminckettesek terei villamosmegállóban lökött fel egy idős asszonyt, aki a korlát alatt kigurult az úttestre, ahol egy érkező autó elgázolta. A nő olyan súlyos nyílt törést szenvedett, hogy később le kellett vágni a lábát. A fiatallal szemben életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt emeltek vádat, a bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a lökés nem volt szándékos, ezért felfüggesztett szabadságvesztéssel úszta meg az esetet. 

Mint arról beszámoltunk, a vádlott villamossal próbált lelépni a helyszínről, ami azért nem sikerült, mert néhány járókelő lerángatta róla, és visszatartották, amíg a rendőrök odaértek. Egy utas közben a nyakkendőjével próbálta elszorítani az asszony lábát. A nő életveszélyes sérüléseket szenvedett, melyek maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoztak.

A bíróság megállapítása szerint a vádlott a villamos sínekhez közelítve megkerülte az ott álló édesanyát és lányt, majd irányt változtatott, és behajlított jobb kezét kitartva ütközött neki az idős nőnek.

A szándékosságot a bíróság azért zárta ki, mert a vádlott nem úgy futott a megállóban, hogy az ott tartózkodókat szétlökdöste, hanem az útjába kerülő első két személyt is kikerülte, ugyanakkor számolnia kellett azzal, hogy a rohanás közben valakit úgy lökhet meg, hogy az elesve sérülést szenvedhet

– közölte szerdán a Fővárosi Törvényszék Sajtó Osztálya.

A bíróság ezért a vádlottat 1 év 6 szabadságvesztésre ítélte, 3 évre felfüggesztve. Az ügyész három napi gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.