Komlón egy idős asszonyt hívott fel otthonában vezetékes telefonon április 25-én 13 óra körüli időben az ismeretlen elkövető, aki a sértett unokájának kiadva magát elmondta, hogy sürgősen pénzre van szüksége, mert bajba került és odaküldi egy ismerősét, aki majd elviszi neki a pénzt. Percekkel később megjelent egy férfi, akinek az asszony át is adta az otthon lévő készpénzét - írja a police.hu.

Ugyanezzel a módszerrel az ismeretlen elkövetők még aznap délután egy másik komlói asszonyt, majd egy bakócai nagymamát tévesztettek meg. A sértettek mindhárom esetben átadták a pénzt az ismeretlen férfinak, utána derült csak ki, hogy az unokáknak nem esett bántódásuk, és természetesen nem tudtak az ügyletről.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy az ilyen vagy ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében hívják fel idős hozzátartozóik, közvetlen lakókörnyezetük figyelmét a fenti történetekre!

Kérjük, segítsék a rendőrök munkáját azzal, hogy gyanús idegenek látogatása esetén minél pontosabban jegyezzék meg külsejüket, hogy személyleírást tudjanak adni róluk, valamint jegyezzék fel gépjárművük rendszámát és azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es segélyhívó telefonszámai valamelyikén!