Április 24-én (a Rendőrség napján) indította el Twitter oldalát a magyar rendőrség, amelyet bárki követhet vagy a Twitter honlapján, vagy úgy, hogy kikeresi az applikáción belül a @police_HU felhasználói profilt. Ha egyik megoldás sem tetszetős, akkor a police.hu fejlécén kell megnyomni a követés gombot. 

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Velvet kérdésére elmondta, hogy a Twitter-oldal létrehozása elsődlegesen azzal a céllal jött létre, hogy a rendőrség – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalával ellentétben  –

ne csak a toborzásra és a bűnmegelőzésre fektesse a hangsúlyt, hanem egyéb szolgáltatásokat is nyújtson.

Ezzel együtt természetesen ugyanúgy elismerik a BRFK munkáját, és anélkül, hogy rivalizálni akarnának velük, inkább csak hozzátesznek valami mást is a rendőrség eddigi kommunikációs módszeréhez. 

Twitter oldalunkon közzéteszünk breaking news-okat és kiemelt körözési felhívásokat, továbbá rendkívüli helyzetek során hiánypótló információkat is szolgáltatunk. A jelentősebb tömegrendezvények alkalmával, demonstrációk, ünnepségek, valamint sportesemények során is Twitteres tájékoztatásokkal igyekszünk segíteni a helyszínen tartózkodókat. Bizonyos friss híreinket, ügyeinket és a sokakat érintő forgalomkorlátozásokat előzetesen beharangozzuk. 

- áll a police.hu erre vonatkozó bejegyzésében.

Azt azonban fontos tudni, hogy az oldal nem használható arra a célra, hogy valaki bejelentést, feljelentést, esetleg panaszt tegyen, ezekre továbbra is a 107 vagy segélykérés esetén a 112 telefonszámok hívásával van lehetőség. Az oldal tehát hasznos információkat, és egyéb érdekességeket oszt majd meg a követőivel. 

Csiszér-Kovács Viktória szóvivő azt is elmondta, hogy az emberek fogadtatása nagyban befolyásolja majd, hogy valaha terjeszkednek-e a Facebookon, Instagramon, vagy a közösségi média egyéb platformjain. 

Noha külföldön ez már kifejezetten bevett szokásnak számít, Magyarországon a hatóságok eddig nem szenteltek túl nagy figyelmet a social media jelentőségének, és annak, hogy azon keresztül érjék el az embereket. Pedig ez egy igazán hasznos dolog, elég csak a párizsi és a brüsszeli terrortámadásokra gondolnunk:

azzal, hogy a helyi rendőrség kihasználta a Twitter nyújtotta lehetőségeket és krízishelyzetben alkalmazta is őket, képes volt emberek százait mozgósítani, akik így szintén komoly részesei lettek a rendőrség munkájának. 

A brüsszeli támadások alatt arra kérték őket, hogy maradjanak otthon, és semmiképp se posztoljanak semmit a rendőrség tevékenységéről, mert az ilyen jellegű információkat a terroristák nagy eséllyel a saját maguk javára fordíthatják. Így tehát a netezők a #BrusselsLockdown hashtaget használva macskás képekkel árasztották el a Twittert, ezekkel felülírva a már létező keresőszavakat.  A segítséget a rendőrség egy újabb Twitter-üzenetben meg is köszönte, stílusosan (fenti kép). 

A párizsi merényleteknél a francia rendőrség szintén a Twittert használta arra, hogy megszólítsa az országot, sőt, az egész világot. Megosztotta az egyik merénylő, Abdeslam Salah fotóját, amellyel arra kérte az esetleges szemtanúkat, hogy ha vannak információik a férfi hollétét illetően, azon túl, hogy szólnak a rendőrségnek, ne tegyenek semmi mást, mert kifejezetten veszélyes személyről van szó.  

De ugyanígy megemlékeztek a francia mentőkutyáról, Dieselről, aki akkor veszítette életét, amikor a rendőrség éppen a terrortámadások egyik fő szervezőjét, Abdelhamid Abaaoudot készült lekapcsolni. Diesel feladata az volt, hogy megtisztítsa a terepet a rendőrök előtt, de egy óvatlan pillanatban a merénylők megölték.