A magzatpózban fekvő nő csontvázát tavaly márciusban egy testvérpár találta meg a Wight-szigeti Fishbourne tengerpartján. Az egyik keze meg volt csonkítva, ezért félő volt, hogy gyilkosság áldozata lett. Még ha így is történt, a tettes már tutira nem lesz meg.

Daily Mail szerint a rendőrség 15 hónapos nyomozás után zárta le az ügyet, mert kiderült, hogy az asszony nagyjából kétezer évvel ezelőtt, a vaskorban hunyt el.

Caroline Sumeray halottkém elmondása szerint a felfedezést követően iparkodniuk kellett, hogy minél több csontot gyűjtsenek be az iszapból, mert a közelgő dagály könnyen elmoshatta volna azokat. Mivel a patológus nem tudta megállapítani a halál okát, a szakember radiokarbon-, vagyis kormeghatározási vizsgálatra küldte a maradványokat.

Nem volt ruhája, és más, hozzá kapcsolódó tárgyakat sem találtunk. Az első feladatom az volt, hogy megállapítsam, a csontváz egy nemrég elhunyt személyé-e, vagy idősebb

– fejtette ki a halottkém. 

Ha kiderült volna, hogy a nő mostanában halt meg, a következő lépés az lett volna, hogy kizárják az idegenkezűséget, erre azonban végül nem volt szükség.

A vizsgálat eredménye szerint a maradványok az időszámításunk után 28 és 90 közötti korból származik, vagyis a hölgyem valójában régóta halott

A hányatott sorsú csontváz a beszámolók szerint a helyi tanács régészeti gyűjteményét fogja gyarapítani.

Szerdán ketten haltak meg a szigeten

A szintén a Wight-szigeten lévő East Cowes egyik házában szerdán reggel eszméletlen állapotban találtak rá egy 6 éves kislányra, aki az apja holtteste mellett feküdt. A gyereket kórházba szállították, de életét már nem sikerült megmenteni. A rendőrség gyanúja szerint a kislánnyal az apja ölte meg, majd magával és két kutyájukkal is végzett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.