Az Egri Járásbíróság 2016. június 5-én egy hónapra elrendelte a Recsken elhunyt kisfiú édesapjának előzetes letartóztatását. Az apa 2016. június 1-jén délután egyedül volt otthon gyermekével, amikor nyugtató hatása alatt elejtette. A gyerek hassal a kályha szélének, fejjel a kályha tetejének esett, majd a földre esve a feje egy téglának csapódott. A gyanúsított és időközben hazaért élettársa úgy ítélte meg, hogy a gyerek nem szorul orvosi ellátásra, azonban a hajnali órákra a kisfiú rosszul lett. Ekkor orvoshoz mentek vele, de az életét már nem tudták megmenteni.

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a sértett halála koponyatörés miatt állt be, melynek balesetszerű bekövetkezése orvosszakértői szempontból kizárható. Az apa cselekménye gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és segítségnyújtás elmulasztásának vétségének minősülhet.

Az apa vonatkozásában fennáll a bűnismétlés konkrét és reális veszélye, tekintettel arra, hogy a HMRFK gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt is nyomozást folytat ellene, mivel nagyobb gyermeke a szülő magatartására visszavezethetően tavaly tavasszal 2 hónap alatt háromszor szenvedett életveszélyes fejsérüléseket.

Az anya esetében az ügyészség kényszerintézkedés elrendelését nem indítványozta, ő szabadlábon védekezhet.