A 63 éves B. István a gyanú szerint tavaly májusban ölte meg nő ismerősét, majd holttestét salgótarjáni családi házának használaton kívüli kútjába dobta. Az 55 éves asszony eltűnése miatt a rendőrség körözési eljárást folytatott, de egy évnyi nyomozás után olyan információk merültek fel, hogy gyilkosság áldozata lett – számolt be a police.hu

A nő eltűnéséről 2014. május 4-én a hozzátartozók tettek bejelentését. Elmondásuk szerint az asszony a délutáni órákban ismeretlen helyre távozott és nem adott életjelet magáról. A nyomozók az eljárás során tanúkat hallgattak ki és széles körű adatgyűjtést végetek, így derült ki, hogy az asszonyt a 63 éves férfi bántalmazta, majd megölte és a holttestét elrejtette.

A rendőrök a hétfő délelőtti órákban egy használaton kívüli, rejtett kútban, földdel betemetve találták meg a holttestet a gyanúsított családi házánál. B. Istvánt ezért elfogták, majd emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, a rendőrség pedig kezdeményezte előzetes letartóztatását.