Legkevesebb 80-an meghaltak, több mint 100-an megsérültek, 18-an pedig életveszélyes állapotban vannak, miután egy teherautó az ünneplő tömegbe hajtott Nizzában csütörtökön késő este. Az emberek július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékra érkeztek a tengerparti sétányra, amikor a több tonnás jármű a két kilométeren keresztül tarolta le a menekülő embereket. A tunéziai származású nizzai férfit végül a rendőrök lőtték le. A teherautóban több lőfegyvert és robbanószert is találtak.

François Holland, a francia elnök terrortámadásnak minősítette a Nizzában történteket és – a novemberi, párizsi terrortámadás után – három hónappal meghosszabbította a rendkívüli állapotot, és növelik az utcákra küldött biztonsági erők létszámát.

Egy magyar nő is megsérült a támadásban, de neki sikerült a szállására menekülnie, onnan hívta fel Székesfehérváron élő édesanyját. Arról, hogy a sebesültek között vannak-e még magyarok, a Külügyminisztérium mára ígért bővebb tájékoztatást.

Az MTI azt írja, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint, a magyar nagykövetség próbálja elérni azokat, akikről tudja, hogy Franciaországban vannak. A 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámokon pedig várják a kérdéseiket, bejelentéseket.