A 43 éves magyar nővel spanyol élettársa végzett Benicássimban július 20-án, szerdán reggel, írja az MTI helyi forrásokra hivatkozva. A 40 éves férfi az otthonukban először párját szurkálta halálra, de megsebesítette a nő 13 éves fiát és 11 éves lányát is. 

Mindkét gyereket a kórházban ápolják, a 13 éves fiúnak válságos az állapota. A helyi rendőrség még vizsgálja, hogy a férfi miért ölt. Több spanyol lap is azt írja, hogy Sz. Krisztina egy idősotthonban dolgozott.

Frissítés: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az RTL Klub híradójának azt mondta, hogy a férfi azért támadt az élettárására, mert a nő el akarta hagyni. Miután megölte a nőt, közös gyerekeiket is megsebesítette. A férfi ezután feladta magát a rendőrségen. A szóvivő is hozzátette, hogy a fiú állapota súlyos.

Frissítés2:  A szomszédok állítólag sosem hallottak veszekedést a pár lakásából. Ennek viszont ellentmond, hogy az egyik közeli kávézóban dolgozó nő szerint az áldozat többször arról beszélt közös barátnőjüknek, hogy fél.

Az MTI azt írja, hogy a megölt nő lánytestvére már a városban van, ő vigyáz a gyerekekre is a kórházban.

A spanyol városban kétnapos hivatalos gyászt rendeltek el, a hivatalokon pedig félárbócra engedeik a zászlókat, hogy kifejezzék elítélik a nők elleni erőszakos cselekményeket. A meggyilkolt magyar nő a 26. áldozata a nők elleni erőszaknak Spanyolországban.