A DVBBS-botrány után újabb szörnyű dolog derült ki a fesztivállal kapcsolatban. A Bors úgy tudja, hogy egy 20 év körüli lány meghalt. Igaz, az egyelőre nem egyértelmű, hogy a fiatal a fesztivál területén vagy azon kívül sebesült meg.

A lap értesülései szerint ugyanis a lány a fesztiválon lett rosszul, ezért elkísérték az egészségügyi ellátóba, ahol folyadék- és ásványianyagpótlás után elengedték. Ezt követően viszont elesett és beverte a fejét a betonba. A mentők kórházba szállították, de a gyors orvosi ellátás ellenére már nem tudták megmenteni.

A Velvet úgy tudja, hogy a lányhoz július 9-én, szombaton hívtak mentőt és rendőröket Zamdáriba. A fiatal a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba került, ahol néhány nap múlva meghalt.
 

Az esettel kapcsolatban kerestük a kórház vezetését, amint választ kapunk posztunkat frissítjük.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Velvetnek is megerősítette, hogy 

az eset kapcsán idegenkezűség gyanúja nem merült fel, így az ügyben a Kaposvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat.

Megkerestük az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ) és a Balaton Sound kommunikációjáért felelős ügynökséget is. Az OMSZ a rendőrségi eljárásra hivatkozva nem nyilatkozik, a fesztivál szervezői pedig türelmünket kérték.

Frissítés: Megkaptuk a Balaton Sound szervezőinek a válaszát, amiben azt írják, hogy a lány nem a fesztivál területén esett el és verte be a fejét.

„Információnk szerint azonban Zamárdiban volt ilyen eset, amit a sajtó is említ, de azt nem a mi egészségügyi bázisunk szakemberei látták el, hiszen a fesztivál területén kívül történt.″