A 21 éves K. Béla és barátnője, a 23 éves Á. Virginia 2016. július 18-án jelentek meg a nő korábbi munkahelyén, hogy behajtsanak egy állításuk szerint elmaradt bérkifizetést. Miután a cég alkalmazottja, akitől a pénzt követelték, közölte, hogy nem kapott engedélyt az összeg átadására, K. Béla telefonon beszélt a cégvezetővel, aki azt ígérte, a szóban forgó munkadíjat azon a héten rendezi.

A 21 éves férfi erre agresszívan reagált, majd a vita hevében, illetve szándéka nyomatékosításához elővette a zsebéből a gázriasztó fegyverét, és fenyegetni kezdte az alkalmazottat. Végül pénz nélkül távoztak a helyszínről. 

A bíróság az ügyet gyorsított eljárásban tárgyalta, a kerületi ügyészség a két elkövetőt 72 órán belül bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság megállapította a bűnösségüket, és ezért K. Bélát 2 év börtönbüntetésre, míg Á. Virginiát 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

  A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását mindkettőjük esetében 4 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlott vonatkozásában súlyosításért jelentett be fellebbezést – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.