Két ismeretlen férfi tavaly november 17-én fosztott ki egy debreceni drogériát: egy BMW-vel tolattak neki a bejárati ajtónak, majd bementek az üzletbe, ahonnan egy csomó parfümöt vittek magukkal. Az azonosításukat kissé megnehezíti, hogy maszkot viseltek, de ha tudja, kik lehettek, félmillió forint nyomravezetői díj ütheti a markát.

A rendőrség szerint a tolvajok 0 óra 55 perc körül parkoltak le a Mikepércsi úti drogéria előtt egy BMW E39-es autóval. Néhány pillanat múlva egy baltával kezdték ütni a bejárati ajtó üvegét, de betörésére irányuló törekvéseik hiábavalónak bizonyultak. Az egyik elkövető ezért beszállt a kocsiba, és nekitolatott az ajtónak. Ezután mindketten bementek az üzletbe, ahol a nyakukba akasztott nagyméretű zsákokba seperték be a parfümöket a polcokról, majd Mikepércs irányába elhajtottak.

Az egyik tettes fekete színű dzsekit, kék színű farmer nadrágot és fekete színű sportcipőt viselt, amelynek oldalán neon sárga csíkok voltak, társa pedig fekete színű dzsekiben és nadrágban, valamint kék színű maszkban volt. A párossal szemben lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás, de egyelőre nem sikerült azonosítani őket. A rendőrség ezért a lakosság segítségét kérte.

Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli

írta a police.hu.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. 

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.