Rejtélyes haláleset történt tavaly Springfieldben. Ez a történet nagyon sokrétű, amit nem lehet egy mezei gyilkosságként letudni.

DeeDee Blancharde egy 48 éves nő volt, Luisianából származott, és egyedül nevelte a kerekesszékes, beteg tinédzser lányát, Gypsy Rose-t. A szomszédok imádták őket, aki találkozott velük, az biztosan nem felejtette el őket. A nő mindig kedves volt, könnyen barátkozott, valamint zokszó nélkül gondoskodott lányáról. 2015. június 14-én DeeDee Blancharde nevében valaki ezt írta ki a Facebookra:

A ribanc halott!

A barátok kommenteltek elsőként a státusz alá, majd újabb üzenet érkezett DeeDeetől.

Rohadtul lemészároltam azt a dagadt disznót és megerőszakoltam az ártatlan kislányát... csak úgy sikított. lol

Blancharde-hoz legközelebb lakó ismerőse átment hozzá. Amikor odaért, bekopogott, de senki sem nyitott ajtót. Ez még önmagában nem lett volna érdekes, hisz ha úgy volt, akkor el kellett mennie lányával együtt, hogy kiváltsák a gyógyszereket, de most a kocsi ott volt a ház előtt, és az ablakon keresztül látta, hogy a lány kerekesszéke is ott állt üresen a szoba közepén. Este 10:45-re ért ki a rendőrség. Ekkor találták meg DeeDee Blancharde összeszurkált holttestét. Gypsy Rose viszont nem volt a házban. A történet itt vesz váratlan fordulatot. A rendőrség lenyomozta, hogy milyen IP címről írták a fenti Facebook-posztokat DeeDee Blancharde nevében, így eljutottak Nick Godejohnhoz - Gypsy Rose szingli katolikusoknak fenntartott online társkeresőn talált partneréhez - és persze a lányhoz is, aki szemmel láthatóan nem szorult a kerekesszékre, hisz a saját lábán állt.

Hazugságok hálójában

A Buzzfeed egy végtelenül hosszú írásban szedi össze, hogy DeeDee miként építette fel azt a világot, amiben a lánya egy agyilag 7 éves, gondozásra szoruló, több betegségben szenvedő tinédzser volt, ő pedig a gondoskodó szülő, akit elhagyott és sem anyagilag, sem sehogy nem támogatott az alkoholista férje. Ezt a látszatot többszöri költözéssel viszonylag könnyű volt fenntartani, hisz az új barátok nem ismerhették igazán DeeDeet, csak azt, amit mutatott magából. Sőt! Az orvosokat is könnyű volt megvezetni, mivel Gypsy Rosenak nem volt igazi kórtörténete, mert a hazugságok mellett a vezetéknevükön is mindig változtatott egy kicsit, igaz, hogy a lány azért a neten tudta tartani a kapcsolatot a külvilággal, chatelt a közeli szomszédokkal, sőt, egyszer majdnem meg is szökött anyjától egy képregény fesztiválon, de 

csak a nő meggyilkolásával derült fény mindenre.
 

A bírósági tárgyalás miatt bekért orvosi leletekből kiderült, hogy DeeDee Blancharde lányának soha nem volt semmi baja, nem kellett volna kerekesszékben tologatni, nem kellett volna szívószálon keresztül etetni, nem kellett volna gyógyszerekkel tömni. Ugyan a gyilkosságot nem Gypsy Rose, hanem a párja követte el, végül magára vállalta az egészet és elfogadta a vádalkut, így 10 év börtönt kapott anyja meggyilkolásáért.

A 23 éves lány elárulta, hogy az ő ötlete volt a Facebook-poszt, ő diktálta Nicknek, hogy mit írjon ki. Amúgy tisztában van vele, hogy amit tett, az rossz, úgyhogy vállalja a következményeket. Nem azért ölte/ölette meg az anyját, hogy a szerelmével lehessen, hanem azért, hogy véget vessen annak, hogy ilyen aljas módon kihasználják. Egyedül az frusztrálja, hogy annyi év után senki se látta rajta, hogy egyáltalán nem annyira beteg, mint ahogy azt az anyja állította, sőt, semennyire. Még az orvosok se vették észre.

A börtönben jól érzi magát. Amíg mások fogynak a benti koszttól, addig ő felszedett pár kilót. Vannak céljai, könyvet akar írni, és segíteni akar az övéhez hasonló helyzetbe került embereken. Most sokkal inkább önmaga tud lenni, mint korábban az anyjával. 

(Buzzfeed)