Egy taxis szeptember 11-én, vasárnap 0 óra körül a budapesti Kosztolányi Dezső téren keveredett szóváltásba két utasával, majd megállt és a viteldíj átadására szólította fel őket. A 27 éves D. Gábornak és a 33 éves B. Anikónak azonban esze ágában sem volt fizetni, sőt még ki is rabolták a sofőrt.

Miután félreállt, a taxis látta, hogy a férfi kezében egy nagyobb címletű pénz van, ezért ő is elővette a pénzét, hogy visszaadjon belőle. D. Gábor válaszul kikapta a kezéből a bankókat, majd társával menekülni kezdett. A sofőr a páros után szaladt, hogy visszakövetelje pénzét, de csak annyit ért el vele, hogy a férfi többször megpróbálta megütni.

A bántalmazásba B. Anikó is becsatlakozott, minek következtében a taxisofőr ruházata megrongálódott, de sérülés nem történt. A támadók cselekményének a közelben tartózkodó két közterület-felügyelő vetett véget, akik a rendőrök kiérkezéséig D. Gábort testi kényszerrel a helyszínen tartották

– írta a police.hu.

A két támadót a rendőrök elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Velük szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.