Egy New York-i blogger, a 43 éves Rickey Yaneza szeptember 19-én, hétfőn éjszaka a Central Parkban játszott a Pokémon Go-val, amit a Twitch weboldalon keresztül közvetített az interneten. A nézők így élőben láthatták, hogy egy rabló szegődik a nyomába, hátulról leüti, majd elveszi tőle az adáshoz használt három mobilját.

A játékos akkorát kapott, hogy azonnal összeesett. A YouTube-ra kikerült videón az is látható, ahogy támadója kifosztja, aztán meg futásnak ered. A rabló ezután gyári állapotba állította vissza a mobilokat, hogy kitörölje azokról az adatokat. 

„A jobb állkapcsom bedagadt, van egy dudor a fejemen és egy karcolás a könyökömön”

– mondta el az interneten Rickeybot becenéven futó Rickey Yaneza a Kotaku kérdésére.

A rablás után az áldozat két szemtanú segítségével tett bejelentést a rendőrségen, majd bement egy kórházba, ahol ellátták sérüléseit. Támadójáról egyelőre semmit nem tudni. Mivel az illető fején egy kamera vagy egy fejlámpa volt, Rickey Yaneza úgy gondolja, talán így próbált elvegyülni a játékosok között a népszerű pokémon lelőhelynek számító parkban.

A bloggernek egyébként a történtek sem vette el a kedvét a játéktól. Azt mondta, amint felépült, ott folytatja, ahol abbahagyta.

Via Kotaku