A 4 éves Rebecca Lewisnak október 8-án, szombaton veszett nyoma, egy West Wild Hogs nevű férfi hurcolta magával floridai otthonából. Az emberrabló egészen a Tennessee állambeli Memphisig vitte a kislányt, ahol hétfőn egy nővér ismert rájuk a helyi kórházban. A rendőrök a parkolóban állítottak félre a gyanúsított autóját, majd őrizetbe vették. Szerencsére a gyereknek nem esett baja, ezért már hazamehetett családjához. Megható találkozásukat az alábbi videó örökítette meg.

Mint kiderült, West Wild Hogs korábban Rebecca Lewis családjával élt, de kénytelenek voltak megválni tőle, mert fegyvert fogott rájuk. Az elmúlt két évben nem is beszéltek egymással. 

Több helyen is látták őket

Elrablása napján a kislányra a nővére vigyázott. A 16 éves tini 9 órakor ébredt fel, de egyből vissza is feküdt aludni. Amikor 45 perccel később felkelt, testvére már sehol nem volt. West Wild Hogs hamarosan egy közel McDonald's-ban tűnt fel a gyerekkel. Körülbelül 30 perc alatt reggeliztek meg, majd továbbálltak. 

Estére már Georgiában jártak, ahol a férfi egy benzinkútnál állt meg, hogy italokat vásároljon. Tennessee államban először vasárnap bukkantak fel. Egy parkőr a Cove Lake állami parknál állította félre az emberrabló autóját, de aztán továbbengedte. 

A riasztás segített 

Rebecca Lewis eltűnéséről az Amber Alerts riasztórendszeren keresztül adtak ki felhívást. Egy nővér hétfőn ennek alapján ismert rájuk a memphisi kórházban. A rendőrök ezután a parkolóban vették őrizetbe a férfit. Egyelőre nem tudni, mit keresett ott.

A nagy találkozás

Kiszabadulása után szülei a repülőtéren várták a kislányt. Amint belépett az ajtón, könnyezve borultak egymás karjaiba.

Szeretnék köszönetet mondani a nővérnek, aki értesítette a rendőrséget. Ha ő nincs, nem tudom, mi lett volna a vége

– nyilatkozta Mae Lewis, a gyerek nagymamája.

Depressziós volt az emberrabló

A 31 éves West Wild Hogs korábban kamionsofőrként dolgozott. Tettében az is közrejátszhatott, hogy hozzátartozói szerint depresszióban és bipoláris zavarban szenved.

Via Daily Mail, CNN