Egy brit tanárnő, a 26 éves Aqsa Carvalho nem éppen a megszokott módon egészítette ki pedagógusi jövedelmét. Ahelyett, hogy mondjuk magánórákat tartott volna, inkább kokaindílernek szegődött. Lebukása után a rendőrök kisebb fegyverarzenált találtak rickmansworthi otthonában. Skorpió típusú géppisztolyát például a bugyija között, a fiókban rejtegette.

Az általános iskolai tanárnő három társával együtt vágott bele a drogbiszniszbe. Az egyikük a férje, a 32 éves Robert James volt. A bandát azután csukták le, hogy márciusban néhány beépített rendőr szeme láttára adtak át egy gyanús csomagot két férfinak. Az akció során az egyenruhások 7 ezer font, vagyis közel 2,4 millió forint értékben foglaltak le kokaint, a nő hálószobájában lévő szekrényből pedig a gépfegyveren kívül egy Makarov pisztoly, egy revolver és egy doboz lőszer is előkerült.

A házkutatás során a rendőrök mérlegeket és mobilokat is találtak, amik nem sok kétséget hagytak afelől, hogy a nőnek nem saját fogyasztásra kellett az anyag, ennek ellenére Aqsa Carvalho tagadta az ellene felhozott vádakat.

A bíróság végül a fegyverek és a kokain miatt is elmeszelte, és 17 éves börtönbüntetésre ítélte. Férje sem úszta meg olcsóbban, neki 18 évet kell a rácsok mögött töltenie.

Ezek rendkívül veszélyes emberek, akik halálos fegyverekkel szerelkeztek fel, hogy megvédjék tiltott kábítószer-kereskedő üzletüket. Örülök, hogy jó darabig börtönben lesznek

– jegyezte meg az ítélet kapcsán Gill McLean rendőrnyomozó.

Via Mirror