Mindvégig azt állította, hogy hangok parancsára ölte meg gyerekkori barátja szüleit az a százhalombattai férfi, aki 2014 novemberében halálra szurkálta az ismerős házaspárt, majd cimboráját a holttestek mellé bilincselte. 

Az igazságügyi orvosszakértők és a bíró szerint a férfinek viszont nem hangok diktáltak, és csütörtökön életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték elsőfokon. Büntetéséből legkorábban 26 év múlva szabadulhat feltételesen. A döntés ellen enyhítésért fellebbeztek, így az nem jogerős.

Sz. Krisztián a gyilkosság napján egy 18,9 centiméteres késsel a táskájában ment át ismerőseihez az óvárosi házukba. Arról érdeklődött, hogy otthon van-e a barátja, de  miután az anya közölte, hogy fia nincs otthon a férfi hirtelen előrántotta kést, és minden előzmény nélkül többször megszúrta az asszonyt.

A nő férje próbált közbelépni, de Sz. Krisztián őt is összeszurkálta, a holttesteket pedig az egyik szobába húzta és elmenekült.

A bíró úgy fogalmazott az ítélet indoklásában, hogy 

már nem is emberi, állati kegyetlenséggel bánt el Sz. Krisztián az idős házaspárral. 

A kettős gyilkosság csak a kezdet volt

A házaspár fia, G. Zoltán munka után biciklivel indult haza, útközben találkozott Sz. Krisztiánnal, aki felajánlotta neki, hogy hazakíséri. A fiú még akkor sem gyanakodott, amikor barátja a házuk ajtajában  megkérdezte, hogy készen áll-e , és felszólította, hogy ne sírjon . Amikor a férfi meglátta szülei holttestét, kiborult és kérlelte őket, hogy keljenek fel, barátja viszont rázárta az ajtót és másnap reggelig nem engedte ki a házból.

Arra kényszerítette G. Zoltánt, hogy a házban aludjon szülei holtteste mellett. Egy érdi szexboltban vásárolt bilinccsel megkötözte a kezeit és lábait. Bekapcsolta neki a tévét, egy mesecsatornára, hogy megnyugtassa.   

Végül másnap egy buszon kapták el a budaörsi rendőrök. A tárgyalásokon részletes beismerő vallomást tett, de végig azt állította, hogy hangok parancsolták neki, hogy gyilkoljon. Többféle verziót  is előadott az állítólagos tévképzeteiről.

A november 10-i tárgyaláson, az utolsó szó jogán egy iskolás füzetből olvasta fel mondanivalóját. 

Nem hazudok, voltak hangok! Nagyon megbántam, rossz érzés nekem, hogy megöltem a barátom szüleit. 

Azonban sem a bíróságot, sem az áldozatok hozzátartozóit nem hatotta meg a bocsánatkérés. Megállapították, hogy pontosan tudta hogy mit csinál, és előre eltervezett mindent. 

Hogy miért kellett az idős házaspárnak meghalnia, arra a tárgyalások alatt nem tudott választ adni. 

Az áldozatok hozzátartozói a Velvet munkatársának azt mondták, hogy nem elégedettek az ítélettel. Hiába ítélték a 23 éves férfit életfogytiglani fegyházbüntetésre, 26 év múlva feltételesen szabadulhat.