A Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László apja azt állítja: fogalma sincs, hogy miért pont az ő fia került a rendőrség látókörébe, de biztos benne, hogy nem ő a tettes és szerinte a rendőrség tévesen vádolja robbantással. Sőt, a kamerafelvételeken sem ő látható. 

A fiam eddigi élete és a neveltetése sem arról szólt, hogy másokat megtámadjon. Tisztelte az életet maga körül, az állatokat, növényeket is. Nem olyan beállítottságú, hogy felrobbantson embereket. 

- nyilatkozta a Zalai Hírlapnak idősebb P. László. 

A karmacsi férfi arról is beszélt az interjúban, hogy fia fél éve elköltözött tőle Homokkomáromba, örült neki, hogy a saját lábára állt és leginkább telefonon tartották a kapcsolatot. 

A fia házában talált robbanószerekről a következőt mondta:

Mutattak nekem is dolgokat, amiket lefoglaltak a házban és azt mondták, hogy robbanhat. Én nem értek hozzá, de nem láttam ott semmi olyat, ami bombakinézetű lett volna. 

Az apa biztos abban is, hogy  a kamerafelvételeken nem a fia szerepel. 

Eszembe se jutott volna hogy ő lehet a képen. Ami semmi nem látszik, ilyen alapon az ország felét gyanúsítani lehetne. Vagy rossz időben volt rossz helyen vagy nem tudom mi alapján lett ő a gyanúsított. 

A Teréz körúti robbantással gyanúsított 23 éves férfit október 19-én fogták el Keszthelyen. Jelenleg is előzetes letartóztatásban van a Venyige utcai fegyintézetben. Azóta sem tett vallomást. Elmeszakértők vizsgálják.