Két hete írtunk arról, hogy november 21-én este egy férfit halálra gázolt a vonat Csepel-Háros vasútállomásnál.

Kérdéseinkkel megkerestük a MÁV-ot, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a férfit valószínűleg nem a vonat ütötte el.

November 21-én, hétfőn 21 óra után pár perccel a hárosi állomás egyik vágányán áthaladó tehervonat mozdonyvezetője a sínek között egy ismeretlen ember holttestét fedezte fel. A korábban ott közlekedő vonatok átvizsgálása során elütésre utaló nyomot egyik vonatnál sem találtak.

Az ügyet a rendőrség vizsgálja, ezért kérdéseinket elküldtük az ORFK-nak is, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük. Érdeklődtünk, hogy milyen eljárásban vizsgálják az esetet és megkérdeztük azt is, hogy felmerült-e a bűncselekmény gyanúja.

Frissítés: Megkaptuk a rendőrség válaszát, amiben azt írják, hogy az eljárás eddigi adatai szerint pedig vasúti szerelvény ütötte el a férfit, akit már azonosítottak. A haláleset körülményeit a BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja ezidáig nem merült fel.

Öngyilkosságnak hitték, de gyilkosság volt

Korábban az Index a Heute című lap cikke alapján írt egy 19 éves osztrák fiúról, akit még augusztus 18-án, Siófokon ütött el a vonat. A magyar hatóságok öngyilkosságként zárták le, és az anyja kérése ellenére sem akarták újranyitni az ügyet.

A szülők felfogadtak egy magánnyomozót, aki új boncolást kért. Kiderült, hogy a fiú fején található található sérülést nem a vonat, hanem egy erős, fejre mért ütés okozhatta, a fiú szervezetében pedig kábító hatású anyagot találtak. Feltehetően azért tehették a sínekre, hogy halálát öngyilkosságnak álcázzák. Kiderült az is, hogy a fiú egy siófoki diszkóban összetűzésbe került egy bokszolóval.