Hat és fél év, öt év börtönre, illetve négy év javítóintézeti nevelésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a három férfit, akik februárban egy debreceni belvárosi házba vittek egy öntudatlan lányt, azért hogy megerőszakolják. Ez végül nem sikerült nekik, mert egy szomszéd megzavarta őket. 

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a három fiatal Hajdúhadházról és Hajdúsámsonból Debrecenbe utazott, hogy ott töltsék el a napot. Napközben a pláza játéktermében ütötték el az időt, majd bort vettek, később pedig egy kocsmában folytatták az italozást. 

A boltban óvszert vásároltak

Azt tervezték ugyanis, hogy bulizni mennek, és ha sikerülne lányokkal összeismerkedni, akkor óvatosságból óvszer legyen náluk.

A kiskorú lány osztálytársaival iskolai farsangon volt, majd megbeszélték, hogy tovább mennek a városba szórakozni. Egy boltban vodkát és narancselevet vettek és meg is itták. Ettől olyan állapotba kerültek, hogy az egyik szórakozóhelyen ittasságuk miatt ki sem szolgálták őket.

Otthagyta öntudatlan barátnőjét az idegen fiúkkal

Este 8 körül a pláza előtti pódiumra telepedtek le, hogy megvárják a többieket. Nem sokkal később lépett oda hozzájuk a három fiú, a részeg kislány barátnője fogta magát és elment, ő pedig egyedül maradt velük. A lány olyan ittas volt, hogy nem tudott magáról, nem tudta, hogy hol van és mi történik vele.

Az egyikük kitalálta, hogy szexelni kéne a lánnyal

Azt mondta, hogy vigyék fel egy Darabos utcai lépcsőházba, az egyikben ugyanis rokonai laknak, így ismeri a kapu kódját. A másik két fiú beleegyezett, két oldalról belekaroltak a lányba, felállították és elindultak.

A vádlottak lifttel a 10. emeletre mentek. A sértett a földre feküdt, az elsőrendű vádlott alul meztelenre vetkőztette, majd magára húzta az óvszert és a két másik fiú társaságában közösülni próbált a lánnyal Ekkor azonban kinyílt egy lakás ajtaja és kilépett rajta egy férfi. Ekkor mindhárman gyalog rohanni kezdtek lefelé.

- részletezi a történteket a vádirat. 

A fiúk a lánytól a mobiltelefonját és a karkötőjét is elvették. A telefont végül a közelben, egy füves területen rejtették el. A támadók még egy ideig a főtéren ücsörögtek, majd mindhárman hazabuszoztak.

A Debreceni Törvényszék ítéletét a fiúk egymásra tett terhelő vallomásaira, és szakértői véleményekre alapozta. Komoly szerepe volt a bizonyításban a házban lévő kamerafelvételeknek is. A tanácselnök hangsúlyozta: nem vádlottakon múlt, hogy a nemi erőszak kísérleti szakaszban maradt. Csak azért történt így, mert a szomszéd megzavarta őket.

Az ítélet nem jogerős.