Update: a legutóbbi információk szerint valószínűleg egy ütközést próbált elkerülni a debreceni Grand Tours utazási iroda buszának vezetője, amikor a busz megcsúszott és felborult. Az iroda vezetője azt mondta az MTI-nek, hogy tudomása szerint a buszt egy autó előzte, majd megpördült előtte a jeges úton. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínelés befejeződött, és az M3-as autópálya mindkét oldalán helyreállt a forgalom.

Hárman azonnal meghaltak és rengetegen megsérültek abban a buszbalesetben, ami szombaton éjjel történt az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán. Az emeletes busz eddig tisztázatlan körülmények között borult az oldalára a 133. kilométerénél, Mezőkövesd térségében, írja a police.hu.

A helyszínen több tűzoltó- és mentőegység, valamint rengeteg rendőr dolgozik. A pályát a Nyíregyháza felé vezető oldalon teljes szélességben lezárták.

A Katasztrófavédelem VÉSZ applikációja azt írja, hogy a felborult busz miatt több autó is egymásba rohant.

Az MTI információi szerint a magyar rendszámú busz a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Janasóczki Attila tájékoztatása szerint kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött a baleset következtében. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy az OMSZ 14 mentőkocsival érkezett a helyszínre, ahol összesen 31 sérültet találtak. "Sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni, hatan súlyosabb, huszonketten könnyebb sérüléseket szereztek" - közölte Győrfi az MTI-vel. A sérülteket helyszíni ellátás után a miskolci, az egri, és a debreceni kórházakba szállították.

Frissítés: Ketten is életveszélyes állapotban vannak a szombat éjjel történt baleset után, írja az MTI az M1 értesülései alapján. Egyikük annak a fiúnak az édesanyja lehet, aki nem élte túl a balesetet. A miskolci kórház nem erősítette meg az információkat.