A banki jelzáloggal terhelt ingatlanokkal trükköző cég egyik üzletkötője volt az a 34 éves budapesti férfi, akiről ismerősei december 23. óta nem tudnak semmit, a rendőrség pedig eltűnés miatt körözi.

Az Átlátszó még szeptemberben írt az IBH Depo Zrt.-ről, ahol azzal kecsegtették az ügyfeleket, hogy olcsóbban tudnak megvenni olyan ingatlanokat, amelyeket bankok visszavettek hiteleket bebukó személyektől. Csakhogy sem ingatlanokat, és egyelőre a beszedett összegeket sem kapták vissza azok, akik rácsúsztak a cég ellenállhatatlan ajánlatára. A BRFK tavasz óta nyomoz az ügyben, több tucat károsultról és csaknem egymilliárd forintos csalásról tudnak.

A férfi a kamerafelvételek szerint december 23-án délután akart kiállni a kocsijával egy XVI. kerületi társasház garázsából, de barátai szerint annyira részeg volt, hogy már ez sem sikerült. Ismerősei a Velvetnek arról beszéltek, hogy az utóbbi időben több volt ügyfele is megfenyegette a férfit, aki korábban kétszer akart már öngyilkos lenni.

Állítása szerint nem tudott arról, hogy az ügyfelek nem kapják vissza a pénzt. Idén tavasszal beszélt arról, hogy a cégnek likviditási problémái vannak és már ő is alig kapott fizetést. Arról nem tudunk, hogy az üggyel kapcsolatban őt is kihallgatták volna.

A volt üzletkötő böngészője alapján, többek között gyorskölcsönökre keresett rá az interneten, november közepe óta pedig többször járt olyan oldalakon is, melyek az öngyilkossággal foglalkoznak. Lakásában megtalálták az iratait, telefonját viszont valószínűleg magával vitte.

A férfit utoljára fekete sapkában, műbőr, szőrmés kabátban, szürke kapucnis pulóverben, keki zöld oldalzsebes nadrágban és szürke, narancssárga cipőben látták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Frecskó Zoltánt felismeri, tartózkodási helyéről, vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, hívja a 06-1-407-0767-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.