Pénteken kora este repülővel hazahozták, és a Honvédkórházban kezelik tovább a veronai buszbaleset utolsó súlyos sérültjét.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter pénteken közölte, hogy a veronai kórház orvosai február 21-én,  kedden döntöttek úgy, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett, azóta is kómában lévő férfi szívműködése és légzése lehetővé teszi a szállítást.

Az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba, közölte az MTI-vel Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója.

Múlt héten szintén repülővel szállították haza, majd vitték a Honvédkórházba a buszbaleset másik súlyos sérültjét, akit Olaszországban többször megműtöttek. A 40 év körül férfiról az orvosigazgatója azt mondta, hogy itthon is több operáció vár rá és, hogy 

hosszú lesz a felépülése.

A buszbaleset előzőleg már a Honvédkórházban ápolt négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták a kórházat.

A január 20-i balesetben 16-an vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú, egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, és tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, továbbá volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.