A Debreceni Járásbíróság szerint nem az a két férfi erőszakolt meg és rabolt ki egy nőt, akiket 2014 nyara óta gyanúsítanak a bűncselekménnyel. A vád szerint a támadók a nagy posta mellett késsel rontottak a nőre, a bíróság azonban kétségbe vonta az áldozat szavahihetőségét, és a két férfit február 27-én, hétfőn szabadon engedte. 

A nő azt állította, hogy azon a napon délelőtt 11 óra körül a posta előtt sétált, kezében egy borítékkal (amiben fotók voltak, de a támadók valószínűleg azt gondolták, hogy pénz) és a két férfi utánaszólt. A nő el akarta kerülni őket, de elmondása szerint az átjáróban utolérték, egyikük a falhoz szorította, simogatta, majd

egy konyhakéssel elvágta a ruháját és a testét több helyen is felsértette, miközben szexuális tartalmú megjegyzéseket tett.

A másik férfi elvette a telefonját és a borítékot, végül mindketten elfutottak.

Az elsőrendű vádlott az eljárás során végig tagadott, a másodrendű vádlott viszont ellentmondó nyilatkozatokat tett. Kezdetben ugyan ő is tagadott, majd több hónapos előzetes letartóztatás után módosította vallomását azért, hogy erre tekintettel kiengedjék az előzetesből. A bíróság előtt azonban visszavonta azt.

A bíróság szerint viszont a nő több ponton sem mondott igazat a történtekről, például az említett utca kamerafelvételein nem lehetett látni a nőt, pedig azt állította kétszer is járt ott. Ráadásul a

a két férfi jellegzetes bőrhibáját és tetoválásait sem említette meg. Mivel a támadás nyáron és nappal történt, a bíróság szerint ezeket látnia kellett volna. 

A bíróság szerint a bűncselekmény ugyan megtörtént, de azt nem ez a két férfi követte el. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében. A vádlottak és védőik viszont tudomásul vették az ítéletet.