A másodfokon eljáró bíróság február 24-én elutasította az ügyészség indítványát, és ezúttal nem helyezte előzetes letartóztatásba azt a 25 éves nőt, aki tavaly november 7-én bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit Zuglóban és megállás nélkül elhajtott. Értesülésünket Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője megerősítette.

A sofőr négy hónap alatt háromszor került előzetes letartóztatásba, de a döntés ellen mindannyiszor fellebbezett, aminek köszönhetően a bíróság újra és újra a házi őrizetét rendelte.

Ezzel viszont a Fővárosi Főügyészség általában nem értett egyet, és legutóbb február 8-án indítványozta a gázoló előzetesének meghosszabbítását. Hiába.

A sofőr egy zuglói szalonba tartott műszempillát csináltatni, amikor a Füredi úton kilépett elé a 85 éves férfi, de a baleset után elhajtott, az összetört Audiját pedig egy közeli utcában parkolta le. Végül el is ment a szépségszalonba, ahol végül úgy döntött, hogy felhívja a rendőrséget és feladja magát.

A bíróság a nőt legelőször november 10-én helyezte előzetes letartóztatásba, de kétmillió forint óvadék fejében lakhelyelhagyási tilalom alá helyzete volna. A döntés ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett, a másodfokon eljáró bíróság pedig helybenhagyta azt.

A nőt halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják.