A vezess.hu szúrta ki a Facebookon még pénteken azt a fotót, amin egy rendőr az Üllői úton tarffipaxozik úgy, hogy gyakorlatilag a rendőrből és a készülékből sem látszik semmi.

Ezzel csak azért van gond, mert a rendőrség jó ideje azt kommunikálja, hogy jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz ugyan nem határozza meg, hogy a sebességmérő berendezést a közlekedők számára jól látható helyen kell elhelyezni. Ebből az is következik, hogy akár rejtve is használhatná a rendőr ezeket a berendezéseket.

Ugyanakkor az intézkedési kultúraváltás részeként a rendőrség vezetése által támasztott követelménynek megfelelően, lehetőleg csak jól látható helyeken végzünk ilyen tevékenységet.

A BRFK szombaton reagált a helyzetre. Az Üllői úton kiválasztott helyszín azért fontos, mert korábban több, halálos közlekedési baleset történt ott.A rendőr tevékenysége vitathatatlanul nem volt öncélú. A többi közlekedőt veszélyeztető járművezetők kiszűrésére szolgált.

De!

A sebességellenőrzést végző rendőr viszont

tevékenységével megsértette a szervezeti normákat és a vezetői elvárásokat. Tevékenységével kapcsolatosan, fegyelmi eljárás keretében vizsgálat indult. 

A police.hu-n megtalálható lista szerint egyébként az Üllői úton ma, azaz március 11-én is mérnek délután 2 és 3 óra között, feltehetőleg már valamivel beláthatóbb szögből.