Kell ötven forint! –  ezt kiáltotta az a román állampolgárságú férfi, aki egy tatabányai lépcsőházban négyszer szúrt hátba szúrt egy 85 éves asszonyt, mert nem akarta neki odaadni a táskáját. Az idős nő azonnal meghalt, a férfi pedig elmenekült.

A Tatabányai Törvényszék közleménye szerint a külföldi férfi Budapesten élt hajléktalanként, és lopásokból tartotta fenn magát. 2014 márciusában azért utazott Tatabányára, hogy ott lakásokba betörve pénzt és értékeket szerezzen. Csakhogy hiába próbált több helyre is bejutni, a társasházakat végigjárva egyetlen ajtót sem tudott befeszíteni. Ekkor határozta el, hogy 

a zsebkésével valakit megtámad az utcán, és így szerez tőle pénzt. 

Az egyik lépcsőházban aztán összetalálkozott a 85 éves asszonnyal, és miközben a késsel hadonászott azt kiáltotta: „Kell ötven forint”!

A bíróság szerint a vádlott összesen ennyit tudott magyarul,

 de a kijelentés tartalmával tisztában volt. 

Áldozata ehhez képest először egy ezrest vett elő, de  férfinak ez nem volt elég, és a nő táskáját próbálta megszerezni. Áldozata viszont nem hagyta magát és hangosan segítségért kiáltott. A támadó pedig azért, hogy elhallgattassa, négyszer hátba szúrta az idős asszonyt.

A bíróság első fokon hétfőn a férfit emberölés és rablás bűntettében is bűnösnek találta, és 20 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 10 évre kitiltotta az országból.