horoszkóp
shutterstock 270492071

Ötven forintot kért, aztán megölte a 85 éves tatabányai asszonyt egy román férfi

2017.03.13. 16:25

Kell ötven forint! –  ezt kiáltotta az a román állampolgárságú férfi, aki egy tatabányai lépcsőházban négyszer szúrt hátba szúrt egy 85 éves asszonyt, mert nem akarta neki odaadni a táskáját. Az idős nő azonnal meghalt, a férfi pedig elmenekült.

A Tatabányai Törvényszék közleménye szerint a külföldi férfi Budapesten élt hajléktalanként, és lopásokból tartotta fenn magát. 2014 márciusában azért utazott Tatabányára, hogy ott lakásokba betörve pénzt és értékeket szerezzen. Csakhogy hiába próbált több helyre is bejutni, a társasházakat végigjárva egyetlen ajtót sem tudott befeszíteni. Ekkor határozta el, hogy 

a zsebkésével valakit megtámad az utcán, és így szerez tőle pénzt. 

Az egyik lépcsőházban aztán összetalálkozott a 85 éves asszonnyal, és miközben a késsel hadonászott azt kiáltotta: „Kell ötven forint”!

A bíróság szerint a vádlott összesen ennyit tudott magyarul,

 de a kijelentés tartalmával tisztában volt. 

Áldozata ehhez képest először egy ezrest vett elő, de  férfinak ez nem volt elég, és a nő táskáját próbálta megszerezni. Áldozata viszont nem hagyta magát és hangosan segítségért kiáltott. A támadó pedig azért, hogy elhallgattassa, négyszer hátba szúrta az idős asszonyt.

A bíróság első fokon hétfőn a férfit emberölés és rablás bűntettében is bűnösnek találta, és 20 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 10 évre kitiltotta az országból. 

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.