A kórházban helyezték előzetes letartóztatásba hétfő délután azt a férfit, aki március 18-án, szombaton éjjel fékezés nélkül csapódott bele egy a piros lámpánál várakozó autóba. A kocsiban Janza Richárd, 21 éves ifjúsági világbajnok kajakos és 22 éves barátja ült, de a fiatalok olyan súlyosan megsérültek, hogy a tűzoltók már csak a holttestüket tudták kiemelni a roncsok közül.

Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítanak.

A vétkes sofőr állítólag részeg volt és bár az ütközés miatt ugyan kirepült a Mercédeséből, túlélte a balesetet, gerinc-és bordatörést szenvedett. Mivel a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, kezelését a tököli rabkórházban folytatják majd.

Az elhunyt kajakos egyébként az Operettszínház színésznője, Janza Kata unokaöccse volt, tudtuk meg a sportoló rokonától. Dr. Janza Frigyesné a Velvetnek azt mondta, hogy

a művésznő a szombat esti győri fellépésről tartott hazafelé vasárnap hajnalban, amikor megállt a Szentendrei úton, ahol korábban Janza Richárd sportolótársai és barátai  gyertyát gyújtottak az elhunyt fiatalokért.

A kajakost három testvére, szülei és sportolótársai gyászolják.